Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВПоздравявам министерството на правосъдието, защото Закона срещу домашното

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВПоздравявам министерството на правосъдието, защото Закона срещу домашното
Коментари Харесай

Славчо Атанасов: В края на Закона срещу домашното насилие е заложена врата към еднополовите бракове в България

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Поздравявам министерството на правораздаването, защото Закона срещу домашното принуждение е един от най-сложните закони в нашето законодателство, тъй като пипат доста комплицирана и тежка тематика. Законът се занимава с връзките в българското семейство, което е тежка тематика, комплицирана, неблагодарна. Не споделям, че всички оферти за промени са неприятни. Напротив, има и доста забавни неща вътре. Проблемът обаче е, че в края на закона са заложени клопки. 

Това разяснява в ефира на бТВ Славчо Атанасов от " Обединени патриоти ".

В параграф 19, точка 3 е изяснено съпружеското начало. В текста е записано, че съпружеското начало се състои от две пълнолетни лица. Това отваря напълно вратата в бъдеще за еднополови бракове. Тук няма " пълноправен съюз сред мъж и жена ", както е записано в Конституцията. Каква е същността и смисъла на едно семейство? - да продължи рода, да сътвори потомство, уточни той.

И акцентира: " Аз не съм ксенофоб. Няма нищо неприятно в това всеки самичък да преценя по какъв начин да живее и по какъв начин да си отдава тялото. Но в последна сметка не може тези неща да ги приравняваме с обичайния брак ".

Бъдещият политически конфликт към този момент няма да е толкоз сред левица и десница, а сред консерватизъм и неолиберализъм. Знаете каква е великата триада на консерваторите: бит фамилията, почитай господ и люби родината си. От другата страна са други неща - космополитизъм, езродена народна власт. И ще видите, че един ден тези хора, които встъпват в еднополови бракове, ще желаят да отглеждат и деца, единствено че от техния брак нищо не се ражда. И след това тези деца в тази среда по какъв начин порастват? Не знаят кой е майката и кой е бащата. Казвам ви го като психолог, уточни Атанасов. 

Така че този текст в Закона против домашното принуждение отваря вратата към еднополовите бракове в България, добави той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР